Afscheidsconcert Arne Visser bij Fusica
Op zaterdag 19 November 2016 gaf muziekvereniging Fusica het afscheidsconcert ter ere van haar dirigent Arne Visser. In 2008 begon Arne als docent bij de SMRO. Hierna werd hij al snel gevraagd door Arie de Zeeuw, klarinettist bij Fusica, om een klein orkestje te beginnen met jeugdleden. Dit groeide al snel tot het 'Talentenorkest' met zo'n 20 kinderen, waarmee hij veel leuke optredens heeft gegeven zoals: op het Wilhelminaplein in de zomer, op het WFM jeugdfestival en met Kerstmis in de Katholieke Kerk in Naaldwijk. Sinds 2013 dirigeerde Arne ook met veel plezier het Harmonieorkest van Fusica. Dit leverde erg drukke maandagen voor hem op waarin hij 's middags tuba les gaf aan zijn leerlingen daarna het Talentenorkest dirigeerde en vervolgens het Harmonieorkest.

Leukste momenten 
Fusica heeft veel leuke concerten met leuke thema's gegeven onder begeleiding van Arne zoals de concerten met de Spaanse muziek (Carmen - Bizet en El Camino Real - Reed) en met Engelse muziek (Planets - Holst en liedjes van Coldplay). Maar, het hoogtepunt was voor Arne wel het Franse Concert in de Eglise St.Merrie in Parijs, in april 2016. Met bijna 50 muzikanten was het niet allen fijn musiceren, maar ook nog eens erg gezellig in de Lichtstad.

Nieuwe dirigent
Arne heeft besloten om het stokje door te geven omdat hij het mijn zijn andere orkesten steeds drukker krijgt. Bovendien is het volgens hem goed om af en toe de bakens te verzetten. Hij heeft het Fusica-stokje doorgegeven aan de nieuwe dirigent Robert-Jan Hofmann, trompettist bij het Residentie orkest.  
Uiteraard blijft Arne nog wel betrokken bij de SMRO voor de laag koper leerlingen.